Gyulai látnivalók gyerekeknek

A gyulai látnivalók gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt remek kikapcsolódást biztosítanak. A történelmi nevezetességekkel és kulturális programokkal egyaránt büszkélkedő város családdal érkezők számára is kitűnő választásnak bizonyul. A felújított belvárosban jó éttermek és lenyűgöző parkok várják a látogatókat, de a szálláshelyek is kifejezetten alkalmasak gyermekesek számára. A Magyarország dél-alföld régió-jában elhelyezkedő város rendkívül vendégbarát, s ez nem csak szállás kínálatán, de neves fürdőjének szolgáltatásain is megmutatkozik. A híres gyulai Vár, valamint a körülötte levő kastélykert felejthetetlen élményeket kínál minden gyerkőc számára. Nézzük, melyek azok a programok, amelyeket nem érdemes kihagyni akkor, ha az úti cél Gyula!

 

Izgalmas kaland a gyulai Vár

 

A gyerkőcök számára monumentális méretekkel rendelkező, régmúlt korokat idéző gyulai Vár remek kikapcsolódást lehet az egész család számára. Környékén helyezkedik el az Almássy-kastély, mely izgalmas kiállításnak ad otthont. Ha úgy gondolja, hogy a múzeumlátogatás korántsem számít a gyermekek kedvenc programjának, akkor még nem járt a kastély múzeumában. A napjainkban látogatható kiállítás jelentősen eltér más múzeumokban láthatóaktól, hiszen a főúri életforma elevenedik meg falain belül. A belépést követően komornyikkal, kulcsárnővel, szakáccsal és komornával találkozhatunk, így az interaktív kiállításon belül magunk is átélhetjük a régmúlt korok világát. A korabeli hölgyek által viselt parfümöket megszagolhatjuk, de a fénykockák segítségével olyan lényeges pontokra is felhívják a figyelmünket, melyek mellett nem mehetünk el. Tipikusan ilyenek a gyertyával történő világítás sajátosságai. A holoprojektor kínálta lehetőségnek köszönhetően ténylegesen is feleleveníthetjük, milyen élet zajlott egykoron a kastélyban. Ezek a gyulai látnivalók gyerekeknek garantáltan felejthetetlen élményt nyújtanak majd.

 

Gyulai látnivalók gyerekeknek: fókuszban a Várfürdő!

 

A hatalmas fürdőkomplexum a kastélykertben került kialakításra, és nagy vízfelületekkel, hullám medencével, kültéri és beltéri csúszdákkal várja a családosakat. Ha az idő nem teszi lehetővé a kinti fürdőzést, akkor sem kell lemondani a gyerekeknek a különleges kalandokról, ugyanis a fedett Aquapalota is számos izgalmat kínál. A negyvennél is több élményelem, a baba medence kalózhajója, és a csúszdák változatos programokat nyújtanak a családdal érkezők számára. Míg a szülők a vízibárban hódolnak a kulináris élményeknek, addig a gyerkőcök egytől-egyig felfedezhetik a csúszdák kínálta lehetőségeket. A gyulai látnivalók gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt páratlan élményt nyújtanak, érdemes a város mellett letenni a voksot.

 

Séták a Vár körül

 

Ha az idő nem megfelelő strandolásra, vagy már elfáradtunk volna az egész napos fürdőzésben, akkor felfedezhetjük a gyulai Vár környékén elterülő kastélyparkot. A látványos kialakításnak köszönhetően a legkisebbek is megtalálják számításukat a természet közelében, ráadásul egész napos program kikerekedhet a sétálással töltött kikapcsolódásból. A színvonalasan kialakított környezet korosztálytól függetlenül elnyeri majd mindenki tetszését. A gyulai látnivalók gyerekeknek is garantáltan tetszeni fognak, így nem fordulhat elő, hogy a kicsik unatkoznak a nyaralás, hosszú hétvége, vagy őszi kirándulás alkalmával.

 

Hazánk népszerű idegenforgalmi régiója nem csak a történelem szerelmesei számára javasolható, hanem bárkinek, aki szeretné szabadidejét egy abszolút vendégbarát városban tölteni. A fürdőlátogatás és a Vár környékének felkeresése olyan programok, melyek az egész család számára remek választásnak bizonyulnak. A gyulai látnivalók gyerekeknek is bátran ajánlhatóak.  

Szivesen eltöltene pár szép napot Gyulán?

Olcsó szállás Gyula

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.