Új kalandpark épül a Deseda-tó környékén

Deseda-tó

Magyarország leghosszabb mesterséges tava a Deseda, mely 8 km hosszú. Kaposvártól északra található. A kaposvári lakosok kedvelt pihenő- és üdülőhelye, ahol nyáron strand, télen korcsolyapálya üzemel. Télen amikor befagy a tó vize, számtalan korcsolyázó ember látogat el ide, főként a 67-es főút hídja és az arborétum közötti terület a legkedvezőbb a korcsolyázáshoz.

Kalandpark épül 

Kaposvárhoz közeli Deseda-tavat övező parkerdőben épül az erdei szabadidőpark, célja, hogy egyszerre segítse az ismeretterjesztést és a környezeti nevelést mindeközben kellemes kikapcsolódási lehetőséget teremtsen az ide látogatóknak.

Az arborétumban és a környékén már zajlik a kivitelezés, négy tanösvény létesül számtalan információs táblával, ahol a látást, a hallást és tapintást is próbára tevő állomások épülnek ki.

A helyszínek úgy lesznek kialakítva, hogy figyelembe veszik a fiatalabb és idősebb korosztály igényeit is. A hely különlegessége, hogy kerekes székkel is önállóan bejárható, és guruló tanösvény is készül. Az apróbb gyerekeknek lesz játszótér, a nagyobbaknak kalandpályát építenek ki. Többek között lesz ott tóparti madár megfigyelőhely, a tanösvények mentén pedig modern és népi motívumokat ötvöző tájművészeti alkotásokkal találkozhat aki ide látogat.

A Deseda-tó környéke, arborétum és kalandpark kellemes kikapcsolódást nyújt az egész családnak legyen szó kicsiről vagy nagyról.

Deseda-tó környékének látványterve
Kép forrás: http://www.leptek.hu/components/com_leptekmunkak/images/78e00c6c5ed58a611271fc93662526f7.jpg

Olcsó szálláshelyek Kaposváron

One comment

  1. Kaposvár a szülővárosom.Jó érzés számomra hogy ha arról olvashatok, hogy szépül a fejlesztéseknek köszönhetően.
    Szeretlek Kaposvár.:)❤

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.