Vasúttörténeti Park nem csak gyerekeknek

A főváros egyedülálló látnivalói között előkelő helyet foglal el a Vasúttörténeti Park, amely egész évben izgalmas programokkal várja az érdeklődőket. A családok kedvelt létesítménye 70 ezer négyzetméteren száznál is több vasúti járművet mutat be és elkalauzol a vasút üzemeltetéséhez nélkülözhetetlen berendezések világában. Az Európa első interaktív vasúti parkjaként számon tartott Vasúttörténeti Park 2000. júliusában nyitotta meg kapuit a Tatai út 95. szám alatt. A látogatók nem csak lángosozhatnak, de az Utasellátó Kávéház és Retour étkezőkocsi finomságait is megkóstolhatják. A park területén az év minden időszakában remek programok várják a látogatókat, melyek között kicsik és nagyok egyaránt megtalálják számításukat.

 

Vasúttörténeti Park a vasutak szerelmeseinek

 

A Vasúttörténeti Park területén egy 34 állásos körfűtőház is megtalálható, amely otthont ad az ország legöregebb, még működő gőzmozdonyának is. A nosztalgia járművek között több mint 100 olyan vasúttörténeti kuriózum található meg, melyek garantáltan megdobogtatják a vasutak szerelmeseinek szívét. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a felnőttek is nagy érdeklődéssel keresik fel a komplexumot és csodálják meg az ötven ritkaságszámba menő mozdonyt, a sínautókat, a kézi hajtányokat, hóekéket, különleges gőzdarukat és hómaró gépeket. Az 1870-es években használatos gőzmozdonyoktól kezdve a villamos mozdonyokig mindenféle eszköz és jármű megtalálható a Vasúttörténeti Park nevezetességei között. Olyan különleges járművek állnak a körfűtőházban, mint az Első Erdélyi Vasúti kocsi 1868-ból, vagy az egykoron az Orient Expressz mozdonya mögött helyet kapott teakfa étkező kocsi. A komplexum már több filmforgatáshoz biztosított helyszínt, de a látogatók is számos program részesei lehetnek a Vasúttörténeti Park jóvoltából.

 

Interaktív programok, a látogatók kedvencei

 

A Vasúttörténeti Park nem csak, mint múzeum várja a látogatókat, hanem lehetőséget biztosít az aktív részvételre is. Kicsik és nagyok is szívesen próbálják ki a Csajka sínautót, a nagymozdonyt, vagy hajtányoznak, lóvasutazhatnak. A kerti vasút izgalmas útvonalat kínál utasainak, de KRESZ pályával is találkozni a komplexumban, mely kifejezetten hasznos a gyermekkel érkező családok számára. A minden évben megrendezett Múzeumok Éjszakáján sokan látogatnak el a mécsesekkel megvilágított parkba és csodálják meg az éjszakai mozdonyparádét. Az állandó kiállításokon túl időszakos tárlatok is megtekinthetőek, ráadásul játszótér is várja a legkisebbeket. A Nemzetközi Vasútmodell Fesztivál valóban igazi kuriózum a téma szerelmesei számára. Természetesen a téli időszakban sem maradnak programok nélkül a látogatók, ugyanis decemberben a díszes Télapó Expressz szállítja az utasokat a Vasúttörténeti Park területére, ahol az Orient csarnokban látványos ünnepségen vehetnek részt manók és persze télapó társaságában. Családosok számára kihagyhatatlan a program.

 

Online jegyvásárlás és ingyenes parkolás
A tömegközlekedést választók a Nyugati Pályaudvar és Esztergom között közlekedő vonattal érhetik el a Vasúttörténeti Park területét. Akik autóval érkeznek, ingyenesen parkolhatnak, ráadásul a jegyvásárlás a Vasúttörténeti Park weboldalán is megoldható elővételben. Megéri tájékozódni az aktuális programokról is, hiszen a komplexum rendszeresem izgalmas lehetőségekkel várja mindazokat, akik különleges környezetben szeretnének kikapcsolódni. A kicsik és nagyok körében egyaránt kedvelt helyszín remek választásnak bizonyul hétvégi program gyanánt.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.